Gyakran ismételt kérdések
az ozmózis víztisztítóval kapcsolatban

Kedves Látogatónk,


Összegyűjtöttünk néhány olyan kérdést, amelyekkel munkatársaink az elmúlt időszakban legtöbbet
találkoztak! Nem csak informatív, hanem helyenként tanulságos, és meglepő is...


Mit "szed" ki a VÍZTISZTÍTÓ a vezetékes vízből?

A Reverse Osmosis (fordított ozmózis) víztisztító, a betáplált vízből (ez leginkább a normál vezetékes "csapvíz") több lépcsős szűrőrendszerén keresztül eltávolítja a élő baktériumokat, mikroorganizmusokat, valamennyi úszó, fizikailag-, és kémiailag oldott szennyeződéseket (homok, rozsda, stb), az emberi szervezet számára nem feldolgozható, esetenként akár ártalmas oldott sókat, a fertőtlenítéshez használt klórt, a nyomokban található gyógyszer, és egyéb kémiai szereket, fogamzásgátló maradékokat.

A tisztítás eredményeként, egy alacsony ásványi anyag tartalmú, mindenféle élő , és holt szennyeződésektől mentes, jó ízű, frissítő, könnyebben felszívódó, egészségesebb vizet kapunk!

Opcionálisan, a víztisztító berendezéshez rendelhető egy ú.n. visszasózó egység, amely a víz oldott sótartalmát 90-120 mg/l szintre emeli, amely még messze alatta van az ártalmas szintnek, azonban a víznek egy lágyabb kellemes ízt kölcsönöz.


Kisbabák is ihatják a tisztított vizet?

Kisbabákkal és a tisztított vízzel kapcsolatban mindig Országh doktor úr írásai jutnak eszembe...

Számos esetben magyarázza, az orvosi véleményt, hogy mennyivel fontosabb egy fejlődő szervezetnek, hogy a megfelelő tápanyagokat kapja, amelyeket fel is tud használni, valamint, hogy a fiatal, fejlődő szervezet ne kapjon ártalmas mellékanyagokat, amelyet egyes vizek is tartalmazhatnak...

Mint az orvosi vizsgálatok is igazolták, a tisztított víz lényegesen nagyobb mértékben képes felszívódni az emberi szervezetben, és jobban táplálja azt!

A kisbabák esetében, fokozottan fontos a tiszta víz szerepe, ugyanis számos esetben bizonyított, hogy a nem megfelelő minőségű, és mennyiségű víz, később többféle elváltozásnak, betegségnek lehet az alapja!

Javaslatunk az, nem hogy ihatják, hanem kifejezetten ezt kellene igyák, ill. tiszított vizet használjanak az ételeket elkészítéséhez!


Főzni lehet a tisztított vízből?

A tisztított víz, minden káros mellékanyagtól mentes (klór, ásványi sók, vegyi anyagok, stb...
Több írásunkban is megállapítottuk már, hogy ennek a tisztított víznek a fogyasztása, sokkal egészségesebb, táplálóbb, mint más palackozott vizeké, így nagybiztonsággal jelenthetjük ki, hogy a tisztított vízből való főzés, nem hogy lehetséges, hanem igen ajánlott is!
Ha valamit főz belőle, vagy általa, az is kapcsolatba kerül a szervezetünkkkel, ha elfogyasztjuk, így az által is bevihetnénk a "káros anyagokat" ha nem a tisztított vízben elkészített ételeket esszük!


Hogyan lehet tárolni a tisztított vizet?

A tisztított, egészséges vizet, annak megfelelően érdemes tárolni, amiért azt készítettük, vagy isszuk...
Nincs túl sok értelme vizet tisztítani, ha a tárolás során visszahelyezzük olyan körülmények közé, mint ahogy a tisztítás nélküli vizeket tartják.
Ha a tisztított vizet huzamosabb ideig műanyag palackban tároljuk, akkor épp azt érjük el, mint a palackozott vizeknél, hogy a műanyag PET palackokból visszaoldódnak a műanyag alkotórészei ...
Érdemes tehát a tisztított vizet zárható üvegből készült "üvegekben" tárolni, szállítani.
Ilyen üvegeket ma már számos helyen be lehet szerezni két-háromszáz forintért...


Igaz az, hogy pang, illetve "megposhad" a víz a tartályban?

Az egyik legtöbbet előforduló kérdés ez, hogy a víztisztító, a lassan megtisztított vizet, a "puffertartályban" tárolja, és onnan engedjük ki, amikor megnyitjuk a csapot... és így ott áll a víz, és mi lesz vele, ha pl. egész hétvégén nem vagyunk otthon, nem használjuk,
stb ...

Néhány visszakérdés, mielőtt válaszolnék erre...
Mit gondolnak ...
 • A közértben vásárolt ásványvizes palack mióta áll ott?

 • Előtte a raktárban, vagy a beszállítónál meddig állt?

 • A vezetékes vízrendszer tározójában vajon meddig áll a víz mire felhasználásra kerül?


A tisztított víz, mint a nevében is szerepel, tisztított, tehát minden baktériumtól, és egyéb élőlénytől, vegyi-, és ásványi anyagoktól mentes! A mentességéből eredően, nincs ami "megromoljon" benne, nem is beszélve a zárt rendszerről, amely a levegővel való érintkezése kizárt!

Valóban szoktuk tanácsolni, hogy többnapos utazás után, a hazatérést követően érdemes lehet kiengedni a vízből, hogy friss kerüljön a helyére, azonban, ez csupán az élvezeti értékére hathat, bár ízlelőbimbó legyen a talpán, amely meg tudja állapítani, a pár napos vizet a "friss"től, ami már ki tudja meddig állt a vezetékben...


Hogyan hűtsem a tisztított vizet?

Hűtéssel kapcsolatban ugyanazt tudom tanácsolni, mint a régebben, az üzletben vásárolt palackozott italokkal kapcsolatban, üvegben, hűtőgépben!
FONTOS! Ne felejtse a tárolásnál leírtakat, hogy inkább üvegben, mint műanyag palackban... A műanyag palack mellőzésével Ön is hozzájárul az egészségesebb, tisztább környezethez!


Mit jelent a visszasózás?

A fordított ozmózis víztisztítóval - RO -, több lépcsőben, fokozatban, a tisztított víz szinte teljesen mentesül a oldott, és a fizikailag jelenlévő ásványi és egyéb anyagoktól...
Ennek hatására, egy igen alacsony sótartalmú, könnyen felszívódó, "éltető" vizet kapunk!
Az emberi ízérzékelők legintenzívebben a sós anyagokat érzékelik, így egyesek ízlelőrendszerében hiányozhat a klasszikus víz íz, ugyanis, egy lényegesen tisztább, íztelen viz érzését tapasztalhatják a tisztított víz esetében.
A fordított ozmózis víztiszító rendszerünkhöz forgalmazunk, egy ú.n. visszasózó feltétet is, amely a tisztított víz sótartalmát megemeli annyira, hogy a víznek egy kellemes lágy ízt kölcsönöz. Ez a sótartalom emelés, természetesen még jóval alacsonyabban van, mint az ártalmas szint, sőt, az ásványvizek, még a csapvíz sótartalmához képest is!

A visszasózás jelentősége tehát csupán annyi, hogy a tisztított víznek, egy kellemesen lágy ízt kölcsönöz.
Gondoltunk azokra akik mindkét verzióban használnák a vizet (visszasózva, és mentesen is), ezért a VÍZTISZTÍTÓ berendezésünket, kettős csappal szállítjuk, hogy egyszerre tudják használni a kétféle tisztított vizet!


Hogyan tisztít (hogyan működik) a VÍZTISZTÍTÓ?

A Reverse Osmosis (fordított ozmózis) rendszerű víztisztító a betáplált vízből (ez leginkább a normál vezetékes "csapvíz") több lépcsős szűrőrendszerén keresztül a vízből eltávolítja az élő baktériumokat, mikroorganizmusokat, valamennyi úszó, fizikailag-, és kémiailag oldott szennyeződéseket (homok, rozsda, stb), az emberi szervezet számára nem feldolgozható, esetenként akár ártalmas oldott sókat, a fertőtlenítéshez használt klórt, a nyomokban található gyógyszer, és egyéb kémiai szereket, fogamzásgátló maradékokat is.

Ez a többlépcsős rendszer a következőképpen néz ki:

Az alap berendezés 5 szűrőből áll:

 • 1. szűrő: 5 mikronos sodrott fonalú egység, amely eltávolítja a vízből az 5 mikronnál nagyobb méretű lebegő szennyeződéseket.
 • 2. szűrő: aktív szénszűrő egység, amely megköti a klórt és a szerves szennyeződések jelentős részét.
 • 3. szűrő: 1 mikronos sodrott fonalú egység, amely kiszűri a legkisebb lebegőanyag maradványokat.
 • 4. szűrő: A főszűrő, másnéven ozmózis membrán, amely a készülék legfontosabb része. Ezen szűrő, 0.0001 mikron nagyságú pórusain, gyakorlatilag szinte csak a vízmolekulák jutnak át, így minden szennyeződést 95-98 %-os biztonsággal távolít el.
 • 5. szűrő: aktív szén utókezelő egység, amely közvetlenül a felhasználás előtt távolítja el az utolsó szag és íz maradványokat.

Mitől olyan lágy az íze a tisztított víznek?

Az alapvető különbség a tisztított, és a klasszikus víz között, hogy a tisztítás során valamennyi káros, és egyéb anyag (klór, vegyi anyagok, hormonok, sók) távozik a vízből, és a megszokott íz, mint mellékíz is távozik, amelyet az említett anyagok okoznak.
Azon felhasználóinknak, akiknek érzékenyebb az ízlelőrendszerük, ajánlani szoktuk a visszasózó feltétet is a víztisztítóhoz, hogy egy kellemesebb ízű vizet kapjunk eredményként!
Ez a visszasózás okozza, a kellemesen lágy ízt a tisztított víznek!


Mennyi időnként kell cserélni a szűrőket a VÍZTISZTÍTÓBAN?

A víztisztító berendezés, kiviteltől függően, több-kevesebb szűrő használatával éri el a kívánt tisztaságú vizet. Ez lehet 4-8 lépcsős is!

Nemes egyszerűséggel mondhatnánk, hogy a szűrőket akkor kell cserélni, amikor elkoszolódtak ... de tudom, hogy ez vajmi kevés információ, hiszen valószínűleg a kérdés alapja, hogy mennyibe is kerül a szűrőcsere, és mennyi időnként kell cserélni!

Azt, hogy mennyi időnként kell cserélni, természetesen a helyi adottságok (a vezetékes víz tisztasága), és a felhasználás mennyisége határozza meg.
Általános felhasználás esetén pl. egy 3 fős család esetén,
- ozmózis szűrőt - 2 évente
- az általános szűrőket - 1 évente

A szűrőcserével kapcsolatos további információkat, árakat ide kattintva találhat!


Hogyan működik az ozmózis membrán a víztisztítóban?

A megtisztítandó víz nyomást gyakorol a féligáteresztő membránra egészen addig,
amíg annak egy része képes áthaladni a membrán pórusain (ozmózis víz), és ezalatt a maradék víz (tömény sóoldattal) a szennyvíz lefolyóba távozik.


A membrán áteresztőképessége kisebb, mint 0,0001 mikron!,
ezért csakis a vízmolekulák, és néhány ásvány (nátrium, kálium, kálcium, magnézium) minimális mennyiségben képesek áthaladni rajta.

Érdeklik a további részletek?!

Szívesen elküldjük...

Amennyiben érdeklik a további részletek, azon információk, amelyeket szándékosan nem teszünk közzé, írjon nekünk, szívesen elküldjük Önnek! Számos olyan tanulmányt is készítettünk, amely meggyőződésünk, hogy hasznos lehet Önnek, egészségesebbé teheti életét, tényekről írunk, amelyek mellett naponta megy el, és nem veszi észre ...
Nos?

Milyen címre küldhetjük?

       
  VEZETÉKNÉV:  
  KERESZTNÉV:*  
       
  E-MAIL CÍM:*  
       
  VÁROS ahol lakik:  
       
  FELIRATKOZOM / KÉREM A CIKKET!
   

Kérdése van?

Kérdezze munkatársunkat

Amennyiben kérdése van bármely termékünkkel kapcsolatban,
kérem keressen minket a KAPCSOLAT linkre kattintva,
esetleg skype-on,
vagy hívja munkatársunkat a +3630-649-8894 telefonszámon!

Kapcsolódó cikkeink:

Ha kétségei vannak ... Ha kérdezne...

A vezetékes ivóvíz hálózathoz csatlakoztatható, fordított ozmózis víztisztító
 • Kiszűri a vízből a klórt, és más vegyianyag maradványokat

 • Kiszűri a vízből a hormon, és más gyógyszermaradványokat

 • Kiszűri a vízből a felesleges ásványi anyagokat

 • Egészséges, sejtszinten feldolgozható, valóban tiszta vizet készít