MEGDÖBBENTŐ TÉNYEK AZ IVÓVÍZRŐL

készült dr Országh József írásából


A víz valamennyi élőlény alapvető létszükséglete, mondhatjuk úgy is, hogy víz nélkül nincs élet. Az emberi szervezet is, mint alapvető alkotórészét, nem nélkülözheti a vizet.

Vannak élőlények, amelyek alapvetően a vízben élnek… Valószínű, számos ilyen élőlényt tudnak mondani már a kisgyerekek is!
Vannak azonban olyan élőlények, mikroorganizmusok, gombák, stb, amelyek nem is feltétlen jutnak eszünkbe először, amikor a vízi élőlényekre gondolunk.

Fontos tudnia, hogy igen, a természetben található vizekben is számos mikro-, és makroorganizmus található, épp úgy, ahogy akár egy városi vezetékes vízben is találhatnánk, ha …


...találhatnánk, ha nem tennénk ellene!


A klór szerepe a vízben

klóros víz A városi, központosított vízelosztású helyeken, ahol ún. vezetékes vízszolgáltatás található, a szabad szemmel nem látható baktériumok, és egyéb más elő, és élősködők elpusztítása érdekében, enyhén klórozzák a vizet.

Nyilván Ön is tapasztalta már, hogy a csapvíz enyhén furcsa ízű! Ez a klórozás miatt van. A több kilométeres csőrendszeren átmenő vízben a baktériumok könnyen elszaporodhatnak. A csövek és a tartályok belső falaira rakodnak le. Ezeknek a baktériumoknak a túlnyomó többsége az emberre teljesen ártalmatlan.


mikroorganizmusok a vízben Egy kis hányada azonban olyan baktérium, amelyek nagy számban megfigyelhetőek olyan személyek testében, akik bizonyos fertőző betegségekben szenvednek. Ebből a megfigyelésből ered az a feltevés, hogy ezek a baktériumok okozzák ezeket a fertőző betegségeket.

A vízben található baktériumok szaporodása sok tényezőtől függ. „Még ha a külső tényezők hatása nem is a legfontosabb, a legelemibb óvatosság arra intene, hogy ne vegyünk magunkhoz baktériumokat tartalmazó vizet.

A pasteuri higiénikus felfogás szerint a baktériumok elpusztításával a fertőző betegségek megelőzhetők.

hormonok a csapvízben Ezek szerint ivóvizünkben mérgező vegyi (biocíd) anyagokkal minden életet el kell pusztítani. A klór használatát ezzel indokolják. Így lép elő az életet ölő, biocid és mérgező klór egészség védelmi eszközzé. A valóság az, hogy a klór használata folytán számolni kell számos mellékhatással, viszont ezekről úgyszólván soha szó nem esik.”

who logo"Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization röviden WHO) szakértői nagyon jól tudják, hogy az ivóvíz klórozása hátrányos egészségügyi következményekkel is jár.

A végleges döntés a klórozás ügyében egy kockázati mérlegen alapul: a klórozás a közvetlen fertőző betegségek veszélyét hárítja el, ezzel szemben hosszú távon súlyos egészségkárosodáshoz vezethet.

Ez utóbbi kockázatról, az egészségügytől és az orvostudománytól teljesen független okok miatt, nyilvánosság előtt szó soha nem esik.

Tény az, hogy a vegyi fertőtlenítés folytán megjelenő betegségek és a klórozás között, pontosan az időtényező miatt, az ok-okozati összefüggést egyszerű ragálytani mérésekkel nehéz igazolni.

A könnyen hozzáférhető szakirodalomban csak a klórozás útján keletkező mérgező szerves klórvegyületek hatásáról olvashatunk. Ezek a mérgek csak szerves anyagokkal szennyezett, vagy nagy mennyiségű baktériumot tartalmazó víz klórozásakor keletkeznek.

zuhatagViszonylag tiszta víz klórozásánál nem keletkezik az egészségre veszélyes mennyiségű klórvegyület. Ezzel szemben az ilyen víz fogyasztása is káros az egészségre. A vegyi fertőtlenítés igazi kockázata más szinten észlelhető: a víz oxido-redukciós tulajdonságainak a megváltozásánál. Erről még hivatalos egészségügyi körökben is csak igen ritkán esik szó, a nagyközönség előtt... soha!"

A klórral kezelt víz elektronaktivitása igen alacsony (az rH2 értéke magas). Az ilyen víz fogyasztása hosszútávon a szervezet bio-elektronikai koordinátáinak az eltolódásához vezet.

klórtablettaA klórral fertőtlenített víz bioelektronikai koordinátái a betegségének az utolsó szakaszában lévő rákos beteg vérének a koordinátáival azonosak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy pár liter klórozott víztől rákot kapunk. Ezzel szemben rendszeres fogyasztása a szervezet elektron készletét lassan felemészti. Ez a folyamat évekig, sőt évtizedekig eltarthat, de megfelelő étrend hiányában előbb-utóbb igen súlyos egészségkárosodáshoz vezet.

Személyi adottságoktól függően a fent leírt betegségek egyikének megjelenését a klórozott víz fogyasztása előbbre hozhatja. Természetesen, a betegségek megjelenésében ez csak egy, a számos együttható tényezőből. Érthető tehát, hogy éltető, (biokompatibilis) vizet vegyi fertőtlenítéssel nem lehet előállítani. A vízben lévő esetleges baktériumokat fizikai szűréssel kell eltávolítani.

Ez a fizikai szűrés, a mai modern technológiával, akár az Ön lakásában is megvalósítható ...

Érdekli hogyan?

A megoldás csak egy kattintásra van!

A víz hatása a bőrünkre

klóros vízben fürdésA klórozott víz hatása külsőleges használat esetén sem elhanyagolható. Az ilyen vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 millivoltos potenciál különbség alakul ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal “szivattyúzza”. Legyengült immunrendszer esetén, rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel - még a parlagfűre való érzékenység is!

Egészséges felnőtt szervezete ennek szerencsére nagyon jól ellenáll, bár a klóros vízben való fürdés minden esetben egy elektronhiányt hoz létre, amit helyes, redukáló kémhatású, étrenddel lehet csak helyrehozni.

babafürdetésA csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre viszont fokozottan érzékenyek.
Vékony bőrük és kis testtömegük miatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken.

Csecsemőknél a szoptatás ezt bizonyos mértékig ellensúlyozza, de nem teljesen. A fürdővízzel való mindennapos “klórozás” az immunrendszerüket nagyon gyorsan leépítheti. Gyakran látunk igen tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemőt, aki egyik náthából a másikba, mandula és torokgyulladásba esik sőt minden arra járó vírusos betegséget megkap, újabban allergiát is.

esővizes üvegBelgiumban számos sokgyermekes családban az esővíz használatra való áttérés után ezeknek a betegségeknek a jelentős része egyszerűen eltűnt, vagy legalább is csökkent.

  • Megjegyzés: "ivóvíz" alatt a törvényileg annak minősített vizet értjük. Sajnos az ilyen víz rendszeres hosszútávon nem zárja ki az esetleges egészségkárosodást, pontosan a klór jelenléte miatt.

  • (1) rH2 a pH-hoz hasonlítható nagyság, ami a vizes oldatok oxido-redukciós tulajdonságait jellemzi.

  • (2) "k" (ejtsd „kappa”) az elektromos vezetőképesség. "k" közel arányos az ásványi só tartalommal.

  • (3) A Vincent féle energia tényező, ami az élő szervezetben lejátszódó oxido-redukciós folyamatok sebességét jellemzi.

Tudta Ön?

... hogy az ozmózis víztisztítóval a vezetékes ivóvízből a teljes klór tartalom kivonható?

... épp úgy, ahogy valamennyi káros oldott, és fizikai egyéb anyag is!

pet palackokHa nem számoljuk, hogy mennyi cipekedéstől, és felesleges műanyag hulladéktól szabadítjuk meg magunkat, és a világot a pillepalackozott vizek hazaszállításával, már akkor is elgondolkodtató, hogy igazi éltető vizet tudok előállítani néhány forint/liter áron!

De mit kezdhetünk a klórral a fürdővízben?

Erre is van megoldás! Kattintson ide a részletekért…

Kérem tekintse meg a víztisztítóink leírását is:

 

BASIC RO5
 
ADVANCE RO6
 
MASTER RO7
Basic (alap) víztisztító szett 5 lépcsős szűrővel
 
Advance Viztisztító szett 5 lépcsős vízszűréssel, visszasózóval
 
Master víztisztító szett, 5 lépcsős szűrővel, kerámiaszűrővel, visszasózóval
Alap víztisztító,
5 lépcsős szűrővel
 
Alap víztisztító,
5 lépcsős szűrővel és visszasózóval
 
Alap víztisztító,
5 lépcsős szűrővel, visszasózóval, és
biokerámia energetizáló patronnal

Érdeklik a további részletek?!

Szívesen elküldjük...

Amennyiben érdeklik a további részletek, azon információk, amelyeket szándékosan nem teszünk közzé, írjon nekünk, szívesen elküldjük Önnek! Számos olyan tanulmányt is készítettünk, amely meggyőződésünk, hogy hasznos lehet Önnek, egészségesebbé teheti életét, tényekről írunk, amelyek mellett naponta megy el, és nem veszi észre ...

Nos?

Milyen címre küldhetjük?

       
  VEZETÉKNÉV:  
  KERESZTNÉV:*  
       
  E-MAIL CÍM:*  
       
  VÁROS ahol lakik:  
       
  FELIRATKOZOM / KÉREM A CIKKET!
   

Kérdése van?

Kérdezze munkatársunkat

Amennyiben kérdése van bármely termékünkkel kapcsolatban,
kérem keressen minket a KAPCSOLAT linkre kattintva,
esetleg skype-on,
vagy hívja munkatársunkat a +3630-649-8894 telefonszámon!

Kapcsolódó cikkeink:

Ha kétségei vannak ... Ha kérdezne...

A vezetékes ivóvíz hálózathoz csatlakoztatható, fordított ozmózis víztisztító
  • Kiszűri a vízből a klórt, és más vegyianyag maradványokat

  • Kiszűri a vízből a hormon, és más gyógyszermaradványokat

  • Kiszűri a vízből a felesleges ásványi anyagokat

  • Egészséges, sejtszinten feldolgozható, valóban tiszta vizet készít