Háztartási ivóvíz tisztítása az ozmózis víztisztítóval

A fordított ozmózis technológiával működő VÍZTISZTÍTÓ, a mosogatópultba könnyen
beépíthető, használata kényelmes, mert a normál ivóvízhálózatra csatlakozik!

Fordított ozmózis (RO) víztisztító

A víztisztítás alapja

A "piacon" kapható prémium minőségű RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) víztisztítók között gondosan ügyelünk arra, hogy a "mi" tisztítónk folyamatosan az ár/érték arányában a legkedvezőbb, legyen!

Fordított ozmózis (RO) víztisztító csapA friss-, üde- és tiszta ivóvíz egy elegáns csapon keresztül folyik ki a normál csap mellett.

Berendezésünket elsősorban családoknak és kisebb cégeknek ajánljuk ivásra és főzésre alkalmas kristálytiszta, és friss víz készítésére.

Az általunk forgalmazott RO víztisztítók 95-98 %-os szűrést biztosítanak. A tisztított víz minősége függ a tisztítandó víz nyomásától, szennyezettségétől és hőmérsékletétől is.

A szennyeződések, és az oldott sók mindössze néhány százalékát hagyja a vízben és a szennyeződések szinte teljes mennyiségét visszaöblíti a szennyvízhálózatba!


Ez, a világ jelenlegi legjobban működő víztisztítási módszere!

Beszerelése egyszerű, egy átlagos műszaki tudással rendelkező ember, egyedül is be tudja szerelni, a fényképes beszerelési útmutató segítségével.

Rendeljen MOST!

Amit FONTOS tudni a víztisztításról!

Az alap berendezés 5 szűrőből áll:

Az első három szűrő távolítja el a szennyeződések legjelentősebb részét

1. szűrő: 5 mikronos sodrott fonalú egység, amely eltávolítja a vízből az 5 mikronnál nagyobb méretű lebegő szennyeződéseket.

2. szűrő: aktív szénszűrő egység, amely megköti a klórt és a szerves szennyeződések jelentős részét.

3. szűrő: 1 mikronos sodrott fonalú egység, amely kiszűri a legkisebb lebegőanyag maradványokat.

Az első 3 alapszűrő kiszedi a teljes, szemmel látható, és részben láthatatlan szennyeződéseket. "Elkoszolódásuk" időtartama, elsősorban a használat mennyiségétől, másodsorban, pedig a vezetékes víz tisztaságától függ, amely városonként, azon belül, akár részenként is változhat.

Tudjuk, ez nem túl sokat segít Önnek, hiszen valljuk be, vajmi kevés fogalmunk van arról, hogy lakóhelyünkön mennyire tiszta a víz ...

Ismerve az Unió, azon belül Magyarország vezetékes vízellátásának szabályait, kiszámolhatnánk, hogy mennyi vízet tud tökéletesen megtisztítani...

Azt, hogy Ön, - az otthoni víztisztítóján - mennyi vizet használ, vagy fog használni, azzal viszont csak hozzávetőlegesen tudunk számolni, ezért csak javasolni tudjuk, hogy

ha egy átlagos 3-4 fős család szükséges vízigényét, vesszük alapul, akkor az elsődleges szűrőket érdemes évente, de maximum 18 havonta cserélni!

Az elsődleges szűrők (1.,2.,3.,5.,) aktuális árairól IDE kattintva tájékozódhat.

A 4. szűrő: A főszűrő, másnéven ozmózis membrán, a készülék legfontosabb része.

Ezen a szűrőn - 0.0001 mikron nagyságú pórusain, gyakorlatilag csak a vízmolekulák jutnak át - így minden szennyeződést 95-98 %-os biztonsággal távolít el.

Tekintettel, hogy az első három szűrő, már a szennyeződések jelentős részét eltávolította, az ozmózis membrán, már kevésbé szennyeződik...

A fenti számítást, használatot figyelembe véve, a fordított ozmózis szűrőt ajánlott minden második szűrőcserével együtt cserélni, azaz 2-3 évente!

A fordított ozmózis membrán aktuális árairól IDE kattintva tájékozódhat.

FONTOS! Az ozmózis membrán, önmagában nem alkalmas vízszűrésre, ugyanis a membránt nem érheti vegyi anyag, különösen nem klór! Az ozmózis szűrő közventlen érintkezése az előtisztítás nélküli vízzel, annak tönkremenetelével egyenarányos!

5. szűrő: aktív szén utókezelő egység, amely közvetlenül a felhasználás előtt távolítja el az utolsó szag és íz maradványokat.

aktív szénszűrő

Az 5. szűrő, mint utószűrő is az alapszűrő készlet tartozéka, azaz amikor az első 3 szűrőcserét végzi, és ahhoz szűrőbetétet rendel, a csomagban ezt az utószűrőt is megtalálja, azaz annak az árában ez a szűrő is benne foglaltatik!

A szűrőszett árairól bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Ajánljuk készülékeinkhez az ú.n. visszasózó feltétet is, amely a végső, tisztított, "mindentől" mentes vizet, egy rendkívül kis mértékben vegyes ásványi anyagokkal visszasózza, melytől a víz kellemesen selymes ízű lesz!

A visszasózó feltét rendkívül egyszerűen csatlakoztatható az utószűrő után!

Az igazán "ínyenceknek" ajánljuk a kerámiaszűrő feltétet! A kerámiaszűrő, hegyi kristályokat tartalmaz, amely energetizálja a vizet, hasonló lesz mint a PI víz, további lágyabb kellemesebb ízt kölcsönöz!

A kerámiaszűrő feltét rendkívül egyszerűen csatlakoztatható az utószűrő után!

Garancia: valamennyi víztisztító készülékünk valamennyi egységére 24 hónap teljeskörű működési GARANCIÁT vállalunk!Fordított OZMÓZIS

(Reverse Osmosis)

Amit a fordított ozmózis (RO) technológiáról tudni kell...

Fordított ozmózis

A fordított ozmózist, mint folyamatot, elsősorban az ivóvízkezelés során alkalmazzák, ahol zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet.

A fordított ozmózis során használt membrán áteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is.

A fordított ozmózis technológiáját először a haditengerészetnél használták a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására.

A nyugati világban régóta elterjedt, de ma már a közel-kelet tehetősebb országai is így nyerik ivóvizüket a tengerből, sőt, Ázsiában már megjelentek a palackozott RO (Reverse Osmosis) ivóvizek is.

A fordított ozmózis, az úgynevezett ultraszűrési technológiákhoz tartozik, és egyre jobban elterjed az ipari technológiák vízellátásában, a vegyipari folyamatokban, a kazánok tápvíz ellátásában és a gyógyszeriparban, a nagy tisztaságú víz biztosítása terén.


A fordított ozmózis működési elve...

Fordított ozmózis folyamata

A fordított ozmózis (Reverse Osmosis, RO) a természetes ozmózis folyamat megfordítása nyomás hatására.

Az ozmózis jelenség egy oldószernek a természetes áramlása egy félig áteresztő membránon keresztül, egy hígabb oldat irányából a töményebb oldat irányába.
A hajtóerő az ozmózisnyomás, mely függvénye az oldószer és az oldott anyag típusának, valamint a koncentrációnak.
Amikor az ozmózisnyomás éppen egyenlő a felépülő hidrosztatikus nyomással, az eredmény az ozmotikus egyensúly, amikor a membránon keresztüli nettó áramlás nulla.

Amennyiben túlnyomást alkalmazunk a töményebb oldat oldalára, a természetes ozmózis áramlás iránya megfordul.

Az oldószer a töményebb oldat felől a hígabb oldat irányába áramlik.

Ez a folyamat a fordított ozmózis.


Fordított ozmózisos rendszerekben, a szeparációhoz erős, tartós, spirálisan csavart fordított ozmózis membránokat alkalmaznak.

A berendezés nagynyomású szivattyúja az előkezelt nyersvizet (tápvíz) magas nyomáson szivattyúzza a fordított ozmózis membránokra.

Az ivóvíz tisztítóknál ezt a nyomást a vezetékes hálózatban uralkodó víznyomás biztosítja.

A membránok szétválasztják a folyadék áramot egy “tisztított” termékvíz áramra (ezt nevezzük permeátumnak) és egy koncentrált áramra (ezt nevezzük koncentrátumnak), mely utóbbiban találhatók a nyersvízáramból származó ásványi sók, baktériumok, stb.
Ennek következtében ezeknek a “szennyezőknek” a koncentrációja lényegesen magasabb lesz a koncentrátumban, mint az eredetileg feladott nyersvízben.
A spirálisan csavart membrán két réteg félig áteresztő membránt tartalmaz, amelyeket egy finom szövésű támasztó anyag választ el egymástól.

A membránoknak három széle lezárt, így egy borítékszerű formációt hoz létre a finom szövésű támasztó anyag körül.
A membrán borítéknak a negyedik széle egy perforált csőhöz csatlakozik úgy, hogy a finom szövésű támasztóanyag a központi perforált cső köré van tekerve spirálisan. Egy durvább szövésű műanyag háló helyezkedik el a membrán boríték egyik külső oldalán. A háló elválasztja egymástól a membrán rétegeket, és az áramlás turbulenciájának kialakítására is szolgál. Ez a négy réteg spirálisan van feltekerve, és egy henger alakú nyomástartó edénybe kerül.

Ezt az egységet nevezzük egy komplett membrán modulnak.


A víztisztítóknál a tápoldatot a spirálisan csavart tekercs egyik végénél vezetjük be a modulba, majd a folyadék végigáramlik a durva háló által létrehozott membrán közti résen. A nyomás alatti tápvíz egy része áthalad a membránon, ez a permeátum (termékvíz), a membrán boríték belseje felé áramlik és követi a szálas alátámasztásban lévő áramlási csatornákat, amelyek azután a permeátumot a központi perforált csőbe gyűjtik össze. A koncentrátum a modulnak a feladással ellentétes végén lép ki.


Nos ezen szakmai tanfolyam után, ha nemes egyszerűséggel akarjuk megfogalmazni mi is történik a víztisztítóban a fordított ozmózis technológiáját alkalmazva, akkor ...


Fordított ozmózis membrán működési elve

A nyomás hatására egy féligáteresztő hártyán (szűrő) folyik keresztül a víz, amely szűrési folyamat során, a szűrő olyannyira apró résein szinte csak a vízmolekulák képesek átjutni, amely eredményeként, egy rendkívül alacsony ásványi anyag tartalmú, vegyi, és biocid anyagoktól mentes tiszta vizet kapunk!Az ozmózis víztisztító beszerelése

Az alábbi iránymutatásokkal szeretnénk Önnek segítséget nyújtani abban,
hogy a CleanWater ozmózis víztisztító rendszereket, akár saját maga is megfelelően,
problémamentesen és hibátlanul be tudja szerelni.
Amennyiben mégis inkább szakemberre szeretné bízni a beszerelést, ez a leírás segíteni fogja őt is.


Az ozmózis víztisztító készülék szerkezete

Fordított ozmózis víztisztító rajz

 

A. Vízellátás
B. Hideg vizes csap szelep
C. Meleg vizes csap szelep (nem lesz rá szükség)
D. RO (fordított ozmózis) csap; a csap elzárt helyzetben van
E. Mosogató szifon
F. Víztisztító szennyvíz elvezető
G. Tartály (puffer) és elzárója; a csap nyitott helyzetben van
H. Előszűrő ház (5 mikronos üledék szűrő)
I. Aktív szénszűrő ház (klór, és kémiai anyagok szűrése)
J. 1 mikronos szűrő
K. Szűrőház nyitó kulcs
L. Ozmózis szűrő Membrán ház
M. Automata záró szelep
N. Utószűrő (szénszűrő)

A rajzon nem látható, de opciósan a rendszerhez csatlakoztaható az utószűrő után
kerámia szűrő illetve a visszasózó feltét, és akár baktériumölő uv lámpa is!


A VÍZTISZTÍTÁS FOLYAMATA

Az ozmózis víztisztító működési elve, a víztisztítás folyamata

Az ozmózis víztisztító, vízszűrő rendszer alapvetően családi háztartások, kisebb cégek egészséges, friss ivóvíz ellátására alkalmas.

A tisztított víz tápja, a vezetékes ivóvíz hálózat, tehát a készüléket, a normál vezetékes vízhálózatra kell kötni ("A"), általában a konyhában, a mosogató alatti szekrényben elhalyezve, ahol szinte biztos, hogy találunk hideg vizes csapot.

Az alap ozmózis víztisztító (BASIC) 5 lépcsőben szűri ki a rácsatlakoztatott vezetékes vízből a szükségtelen, esetenként akár káros anyagokat.

 

Az ozmózis víztisztító berendezést a hidegvizes csapra kell kötni!
Ez az ú.n. sarokszelep, általában a konyhában a mosogató alatti szekrényben található.

A hidegvizes betáp után, a víz, a 3 előszűrőn (három függőleges henger " H"-"I "-"J") keresztül folyik elsőként, ahol azok eltávolítják a vízből a fizikai, és oldott kémiai anyagokat, a klórt, és üledékekeket.

A három előszűrés után, az ozmózis membránon ("L ") keresztül folyik a víz, amely az összes nehézfémet, maradék oldott anyagot eltávolítja a vízből.

A vízvezetékek, a csomagban található vékony fehér csövek, amelyeket méretre vágva használhat. A kis gyorscsatlakozók, a vízcsövek segítségével kötheti a vízhálózatra a víztisztítót, ill. csatlakoztathatja az egyes további elemeket az alapszűrővel..

Az automata zárószelepen keresztül folyik a "koszos" víz vissza a csatornába, ill. a már szinte teljesen tisztított víz ozmózis szűrőből az ú.n. puffertartályba ("G").

A puffer tartály biztosítja azt, hogy amikor Önnek azonnal több liter tisztított vízre lenne szüksége, akkor legyen honnan kifolyjon, tekintettel, hogy maga a vízszűrés egy igen lassú folymat, és ha azonnal szeretne egy pohár vizet, akkor csak lassan telne meg...

Amikor szüksége van vízre és megnyitja a csapot, akkor a puffer tartályból, egy utószűrőn ("N") keresztül folyik, hogy közvetlen fogyasztás előtt utoljára mégegyszer kiszűrje az esetleges megmaradt szag, és íz szennyeződéseket.

Opcionálisan lehetnek az alap-vízszűrő szetten ( Advance, vagy Master vízszűrő szettek) különböző, további feltétek.

Az ADVANCE ozmózis víztisztító szett tartalmaz az 5 lépcsős szűrés után egy ú.n. visszasózó feltétet is, amely a végső, tisztított, "mindentől" mentes vizet, egy rendkívül kis mértékben, vegyes ásványi anyagokkal visszasózza, melytől a víz kellemesen selymes ízű lesz! (ez az elem nem szerepel a fenti ábrán)

A MASTER vízszűrő szettet, az igazán "ínyenceknek" ajánljuk, mert a teljeskörű tisztítás után, a visszasózás előtt, a vizet átvezetjük egy kerámiaszűrő feltéten, amely tovább emeli a vizünk élvezeti, és egészségügyi hatását!
A kerámiaszűrő, nagy fajlagos felületű kerámiát tartalmaz, amely energetizálja a vizet, hasonló lesz mint a PI víz (mágnesezés nélkül), további lágyabb kellemesebb ízt kölcsönöz!


BESZERELÉSI ELŐKÉSZÜLETEK

A beszerelés előtt, a hely meghatározásnál érdemes szem előtt tartani, hogy a beszerelés után a rendszerhez könnyen hozzá lehessen férni, ha például majd szűrőt kell cserélni. (a három előszűrő a függőleges hengerekben, az ozmózis membrán, és a többi feltét is)

A rendszert vízszintesen és függőleges pozícióban is be lehet szerelni, nem befolyásolja a működését.

A szűrőállványt érdemes a vezetékes vízcsatlakozáshoz közel összeállítani, hogy a maximális vízáramlást kapjon.
A tároló tartályt (puffertartályt) lehet az oldalára is fektetni – ez nem fogja megváltoztatni a rendszer hatékonyságát. Ha nincs elég hely a mosogató alatt, a tartályt egy közeli szekrénybe is beteheti.


A VÍZTISZTÍTÓ FŐCSAP BESZERELÉSE

A víztisztító főcsap felszereléséhez két alkotórészre van szükség.
A főelzáró csapra (3/8 colos csatlakozással) valamint a fém közdarabra, amely segítségével a sarokszelepre szerelhetjük a csapot.

1. Csavarja bele a víztisztító elzáró szelepet a fém közdarab oldalába. (érdemes tömítő anyagot - kóc, Loctite, vagy teflon tömítő szalagot használni - a csomag tartalmazza)

Zárja el a lakás hideg víz vonalát, hogy a hidegvíz sarokszelepet ki lehessen csavarni.

Engedje ki a normál mosogatócsapon a nyomást a hidegvíz vonalból.

Csavarja le a mosogató csaptelep flexibilis csövének a hollandi csavarját a sarokszelepről.

Csavarja ki egy fogó, vagy kulcs segítségével a falból a hidegvizes sarokszelepet.

Tekerje bele a kivett sarokszelepet a közdarab végébe! Használjon ide is tömítő anyagot! (a csomag tartalmazza)

Csavarja vissza a falba a teljes csapszerkezetet, itt is használjon tömítő szalagot.

Ha a víztisztító elzáró szelepét sikerült beszerelni, kösse bele a fehér műanyag vízvezetéket a kék fogantyús elzáró csapba, a kis hollandi segítségével, majd tegye vissza a mosogató csaptelep flexibilis csövét is!


AZ IVÓVÍZ CSAP FELSZERELÉSE
(A MOSOGATÓRA)

ivóvízcsap felszerelése

A legtöbb mosogatón van egy extra lyuk, hogy további csapokat vagy mosószertartókat lehessen felszerelni. Amennyiben az Ön mosogatóján nincsen még egy lyuk, akkor készítenie kell egyet, vagy rá, a szélére, vagy mellé a munkalapba.

Bárhova is szereli, jelölje ki, rajzolja be a helyet!

Ha porcelán bevonatú mosogató szélére szerelné:
Óvatosan csiszoljon le elég porcelán illetve zománcfelületet, hogy egy fúróheggyel egy 10 forintos méretének megfelelő lyukat tudjon fúrni. Elegendő felületet kell megtisztítani, hogy hozzáférjünk a fém alapzathoz.


ivóvízcsap felszerelése

6-os fúróhegyet használva fúrjon egy lyukat a fém alapzaton keresztül. Alacsony fokozaton és óvatosan használja a fúrót, főleg azon a ponton, ahol a fúró már majdnem elérte a fémet. Amennyiben szükséges, cseppentsen egy vagy két csepp olajat a lyukba a fúró hűtésére.
Ismételje meg ezt a lépést, 13-as fúróhegyet használva.

Helyezze az ivóvíz csapot a lyukba, és egy állítható csavarkulccsal (vagy kézzel) szorítsa be alulról anyacsavart, hogy az tartsa fixen a csapot.


A SZENNYVÍZ ELVEZETŐ BESZERELÉSE

szennyvíz elvezető beszerelése

- A szennyvíz elvezetőt a bűzelzáró (p-trap) felett, a vízszintes vagy függőleges záró részre kell felszerelni.
- Fúrjon egy 6,5-es lyukat a szennyvíz elvezető csőbe, megfigyelve a fenti pozíciót.
- Állítsa be a szennyvíz elvezetőt, hogy a lyukakkal egy sorban legyen. (A fúró lehet balra a hátsó lyukban, hogy egy sorban legyenek.)
- Óvatosan húzza meg mindkét csavart a szennyvíz elvezetőn amíg azok rögzülnek. Ne húzza túl szorosra.


A VÍZTÁROLÓ TARTÁLY BESZERELÉSE

- Tekerjen 4-5 adag teflon szalagot a fémtartály csavarmenetére.
- Kézzel szorítsa rá a műanyag záró szelepet a tartályra. (Erősen, de ne húzza túl szorosra.)
- Csak az eredeti tartály használható a rendszerhez!


A VÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉS FELSZERELÉSE

Szűrőház felszerelése

A víztisztító berendezés FELSZERELÉSE nem feltétlen szükséges!

Jelölje be a csavarok helyét a tetszőleges pozíciókban (a tisztító berendezés hátulján található tartók távolságát figyelembe véve).

szűrőház rögzítése a konyhapult aljában

Fúrja a facsavarokat a megjelölt pozíciókba. Hagyja, hogy a csavarfejek egy kicsit kilógjanak.
A tisztító berendezést akassza a csavarokra.

A FORDÍTOTT OZMÓZIS (RO) MEMBRÁN BESZERELÉSE

- Vegye le a membrán szűrőházának a fedelét.
- Tegye be a membránt úgy, hogy óvatosan beletolja a membrán végét a szűrőház másik végébe addig, amíg az teljesen nem illeszkedik.
- Tegye vissza a szűrőház fedelét odafigyelve arra, hogy az O gyűrű a helyén maradjon.


A CSŐVEZETÉK CSATLAKOZTATÁSA

bejövő vízcső csatlakoztatása

A. Csatlakoztassa a víztisztítót a vízellátó csaphoz (kék színű csap)
bejövő vízcső csatlakoztatása

B. Csatlakoztassa az ivóvíz csapot is.
szennyvíz elvezető cső csatlakoztatása

C. Csatlakoztassa a szennyvíz elvezető csövet is. Nem szükséges nagyon meghúzni a csavart.


víztartály csatlakoztatása

D. Csatlakoztassa a víztároló tartályt is.
A RENDSZER ELINDÍTÁSÁNAK FOLYAMATA

- Most, hogy minden csatlakoztatva van, kapcsolja be a vizet,
hogy látszódjon, szivárog-e valahol.

- Bizonyosodjon meg arról, hogy a tartály fogantyú szelepe el van zárva
(a fogantyú merőlegesen álljon a csaphoz viszonyítva). Nyissa meg az ivóvíz csapot.

- Néhány percen belül (max. 15 perc) a víz lassan elkezd folyni a csapból.

- Legalább 30 percen keresztül hagyja folyni a vizet.
Első használatnál a víz átmossa a szénszűrőket.

- Ez első kifolyatás után nyissa meg a víztároló tartály zárószelepét,
és zárja el az ivóvíz csapot.

- A tartály fel fog töltődni vízzel (ez általában 2-3 órát vesz igénybe).
Miután a tartály feltöltődött, nyissa meg az ivóvíz csapot, majd folyassa ki az összes vizet a tartályból.
Amikor készen van, már csak egy kevés víz fog kifolyni az ivóvíz csapból.

NE FOGYASSZON AZ ELSŐ TARTÁLY VÍZBŐL!

- Zárja el az ivóvíz csapot. A rendszer most már készen áll a használatra.


BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK

Cserélje a szűrőket 6-12 havonta, és ellenőrizze a membránt évente.

A fordított ozmózis egységet úgy tervezték, hogy 3-7 bar víznyomás alatt működjön. Ennél alacsonyabb nyomás esetén a víz mennyisége és minősége is csökkeni fog. (Amennyiben nincsen elég víznyomás Önnél, akkor érdemes a nyomásfokozós rendszert beszerelni.)

Magas víznyomás esetén komoly kár keletkezhet a rendszerben.

Amennyiben a helyi víznyomás 7 bar fölött van, érdemes beszerelni egy nyomásszabályozót, amely lecsökkenti a rendszer víznyomását.


A VÍZADAGOLÓ MŰKÖDÉSI FELTÉTELEI

Vízadagoló üzemi nyomása: min. 3- max. 7 bar
Hőfok: 10-40 C
PH tartomány: 3-11 Max.
TDS szint: 1000 ppm
Keménység: 350 ppm
Vas: <0.1 ppm
Hidrogén szulfát: 0.03 ppm


VÍZTISZTÍTÓ SZŰRŐBETÉTEK

Szűrőbetétek cseréje:

Zárja el a vizet, hogy ne kerüljön több víz a rendszerbe.

Zárja el a víztároló tartály zárószelepét úgy, hogy a fogantyú merőlegesen álljon a csaphoz viszonyítva.

Kapcsolja be a rendszer csapot, hogy az extra víz és nyomás kiürüljön.

Távolítsa el a szűrőházakat egy szűrőház csavarkulccsal.

Gumikesztyűvel vegye ki a szűrőket.

Ellenőrizze le az O gyűrűket. Jó állapotban kell legyenek, hogy megfelelően zárjanak.

Tisztítsa meg a szűrőházakat forró, szappanos vízzel (viseljen továbbra is gumikesztyűt).

Fertőtlenítse.

Helyezze be az új szűrőket az új szűrőkbe.

Nyissa meg a vizet és hagyja nyitva a csapot, hogy átmossa a szenet legalább 15 percig.

Nyissa ki újra a tartály zárószelepét.

A rendszer készen áll.

Az, hogy milyen gyakran kell a szűrőket cserélni, házról-házra változni fog.
A forrásvíz lehet keményebb és üledékkel teli, mely megkívánhatja az előszűrők akár három havonkénti cseréjét is.
A legtöbb városi víz általában lágyabb és tisztább.


AZ ALAP SZŰRŐBETÉTEK:

1-es: 5 mikronos üledék szűrő
Hatékonyan eltávolítja a koszt, rozsdát és homokszemcséket.
Javasolt 6-12 havonta cserélni.

2-es: szemcsés aktív szénszűrő
A klór és a szerves kémiai anyagok 99%-át kiszűri.
Fokozottan csökkenti az ízeket, a szagokat és a színeket. Javasolt 6-12 havonta cserélni.

3-as: préselt aktív szénszűrő
A klór és a szerves kémiai anyagok 99%-át kiszűri.
Fokozottan csökkenti az ízeket, a szagokat és a színeket. Javasolt 6-12 havonta cserélni

4-es: fordított ozmózis membrán
Egy vékony film kompozit (angolul: TFC) kiváló minőségű membrán, melyet Dow Chemical készített, és 120-200 l vizet képes átszűrni naponta. Eltávolítja a víz következő szennyező anyagait, melyek jelen lehetnek a vizében: ólom, réz, bárium, króm, higany, nátrium, kadmium, fluor, nitrit, nitrát, és szelén… Javasolt 2 évente cserélni, a csapvíz minőségétől függően és az előszűrők minden második karbantartásakor.

5-ös: szén utószűrő
Ez a szénszűrő eltávolítja a kellemetlen ízeket és szagokat, növelve az ivóvize minőségét. NSF által elfogadott szenet használunk, hogy garantáljuk a víz ízét. Javasolt 6-12 havonta cserélni.


FONTOS EMLÉKEZTETŐ

Az ozmózis membránt nem érheti forró víz.
Az ozmózis membránt nem érheti klór.
A szénszűrők eltávolítják a klórt, mielőtt az a membránba juthatna.
Kövesse a helyi vízvezeték szerelési szabályokat, amikor beszereli a rendszert.
A rendszernek 3-7 bar nyomás kell.
Ha a használt szűrők piszkosak gumikesztyűben dobja ki őket és fertőtlenítse a szűrőházat, miután kicserélte a szűrőket.
Folyassa ki a tartályt havonta egyszer-kétszer, hogy biztosítsa a friss vizet.
Cserélje az "O" gyűrűket amikor szükséges.
Cserélje rendszeresen a szűrőket.
Jobb, ha nincsen szűrő berendezése, mintha helytelenül használ egyet.


AMENNYIBEN VALAMI OKNÁL FOGVA MÉGSEM MŰKÖDIK...

Kérjük ellenőrizze lépésről lépésre, hogy mindent jól kötött e be, ill. megnyitotta-e a vízcsapokat!

Ha mégsem működik, keressen minket az alábbi elérhetőségeink egyikén, és igyekszünk gyorsan és hatékonyan segíteni Önnek!

Jó egészséget, friss vizet kívánunk Önnek!

FIGYELEM! A cikkünk teljes tartalma, beleértve a fotók is szerzői jogvédelem alatt állnak! A tartalom akár részben történő másolása is, a szerző, tulajdonos írásos engedélyéhez kötött!
Illetéktelen, valamint jogosulatlan felhasználása, publikálása minden esetben jogi eljárást eredményez, kártérítési kötelezettség mellett! Részletek : JognyilatkozatunkbanÉrdeklik a további részletek?!

Szívesen elküldjük...

Amennyiben érdeklik a további részletek, azon információk, amelyeket szándékosan nem teszünk közzé, írjon nekünk, szívesen elküldjük Önnek! Számos olyan tanulmányt is készítettünk, amely meggyőződésünk, hogy hasznos lehet Önnek, egészségesebbé teheti életét, tényekről írunk, amelyek mellett naponta megy el, és nem veszi észre ...
Nos?

Milyen címre küldhetjük?

       
  VEZETÉKNÉV:  
  KERESZTNÉV:*  
       
  E-MAIL CÍM:*  
       
  VÁROS ahol lakik:  
       
  FELIRATKOZOM / KÉREM A CIKKET!
   

Kérdése van?

Kérdezze munkatársunkat

Amennyiben kérdése van bármely termékünkkel kapcsolatban,
kérem keressen minket a KAPCSOLAT linkre kattintva,
esetleg skype-on,
vagy hívja munkatársunkat a +3630-649-8894 telefonszámon!

Kapcsolódó cikkeink:

Ha kétségei vannak ... Ha kérdezne...

A vezetékes ivóvíz hálózathoz csatlakoztatható, fordított ozmózis víztisztító
  • Kiszűri a vízből a klórt, és más vegyianyag maradványokat

  • Kiszűri a vízből a hormon, és más gyógyszermaradványokat

  • Kiszűri a vízből a felesleges ásványi anyagokat

  • Egészséges, sejtszinten feldolgozható, valóban tiszta vizet készít