Különbség csapvíz, és ásványvíz között

Mit iszik ?
Vizet, vagy vizet?

 

Furcsa a kérdés? Pedig nagyon is jogos!

 

Valljuk be őszintén, náhány évvel ezelőtt, még vajmi keveset foglalkoztunk a vízzel,
legalábbis azzal hogy mi is van benne...

 

csapvíz

Csapvíz, vagy ásványvíz?

Kit érdekelt még pár éve!

Nem úgy mint mostanában ...

 


Egyes felmérések szerint, mostanság az emberek 54 %-a azért iszik ásványvizet, mert tisztábbnak gondolja a legtöbb más vízforrásnál, és persze mert nem szeretik a csapvíz ízét...

Nem szeretik, mert furcsa íze van ...
- "klóros" - mondják!

Ma már hétköznapi információ, mondhatnánk mindenki számára világos, hogy a csapvíz klózozott ... de ez Európa legtöbb részén így van, ahol központi a rendszer!

Tudta Ön,
hogy a csapvízet miért kell klórozni?

Tudta Ön, hogy melyek a magyar egészségügyi előírások, a vezetékes vízzel szemben?

 

Ismeri Ön a "nagy körforgást"
a pohár víztől, a lefolyón át, a szenyvíztelepen keresztül, a tisztításon át, vissza a vezetékes hálozatba, és ismét a poharába?

 

Tudja Ön,
hogy mit tartalmaz..
.

a vezetékes csapvíz, vagy a "tiszta" ásványvíz?

 

grafikonMondják, sőt, egyesek mérik is, hogy a csapvíz esetenként és helyenként számos más anyagot is tartalmaz, amely nem kifejezetten szolgálja az egészségünket.

Ez nem azt jelenti, hogy feltétlen egészségtelen, mindössze a hosszú távon, a tudósok szerint például a klóros víz, az egyéb gyógyszer, valamint az esetenként a szennyvízből a vezetékes vízben maradó hormon, és más vegyi anyagokkal, valószínű, hogy egyes szervezetekben okozhat egészségkárosodást!

Egyes szervezetekben ... Tehát nem mindenkinél, csak egyesekben ... Ön "kettes", vagy egyes...?

 

Gondolt arra már, hogy vajon a mai tinédzserek miért sokkal fejlettebbek mint 20-25 éve?
Van arra vajon hiteles magyarázat, hogy manapság mitől érnek sokkal hamarabb a "gyerekek"?

Tud róla, hogy kimutatások szerint a XXI. szd-ban átlagosan a nők mintegy 39%-a használ fogamzásgátlót? 39%-a! Időseket, gyerekeket, éppen állapotos nőket is beleszámolva ...

Hogy mi köze ennek a vízhez?

Háááát...! Ez persze csak elmélet... Elméleti alapon gondoldva, vajon a beszedett fogamzásgátlók, egyéb gyógyszerek 100%-a felszívódik a szervezetben? ...vagy azért van egy része ami kiürül vizeletben?

Gondolom már sejtik mire gondolok...

 

csapNapi szinten olvashatjuk, hogy egyes vezetékes vizek tartalmazhatnak többféle szilárd, és számos fizikailag, és egyéb oldott anyagot, bizonyos nézőpontok szerint "szennyeződést"!

Egyes írások szerint a csapvíz, amely többszörösen tisztított, és fertőtlenített, és klórozott, a klasszikus vizen kívül, a "nagy körforgás" okán (csapvízet megiszzuk - wc - szennyvíz - tisztítás - visszaforgatás - csapvíz - stb...) nyomokban tartalmazhat az emberi szervezetből kiürülő gyógyszer, és hormon alapokat is.

víztisztításVannak települések, ahol kifejezetten nagy gondot fordítanak a központi víztisztításra, azonban akad olyan hely is, ahol tartalmaz a vezetékes víz, mondjuk úgy, hogy NEM KÍVÁNATOS elemeket is!

Az Ön környékén milyen a víz?

A városi, központosított vízelosztású helyeken, ahol ún. vezetékes vízszolgáltatás található, a szabad szemmel nem látható baktériumok, és egyéb más elő, és élősködők elpusztítása érdekében, enyhén klórozzák a vizet.

A vezetékes víz klórozása tény, és ez jól is van így ...

A vízben található baktériumok szaporodása sok tényezőtől függ. „Még ha a külső tényezők hatása nem is a legfontosabb, a legelemibb óvatosság arra intene, hogy ...

klór... az ivó vizünkben, a mérgező, vegyi (biocíd) anyagokkal minden életet el kell pusztítani.

Így lép elő, az életet ölő, biocid és mérgező klór szerepe

... a klórozás a közvetlen fertőző betegségek veszélyét hárítja el, ezzel szemben hosszú távon súlyos egészségkárosodáshoz vezethet - állítja dr Országh József egyes írásaiban. Ez utóbbi kockázatról az egészségügytől és az orvostudománytól túl sok információt nem kapunk...

Érdekli, még mi mindent tartalmaz a vezetékes víz?

Olvassa el dr Országh József írásaiból készült írásunkat!

(kattintson ide)

 

Mi a helyzet az ásványvízzel?

Mi sem egyszerűbb, mint leszaladni a sarki közértbe, vagy a városszéli hypermarketbe, és megvenni a kíválló minőségű árványvízeket... Jó sokat, mert egyrészt a szállítás (benzin) drága, és nem utolsó sorban elég csak időnként cipekedni...

Nézzük csak ...

Mit vesz, amikor ásványvizet vesz?

Amit az ásványvizekről általánosságban érdemes tudni :

 

római 1A palackozott ásványvizek fogyasztásával a műanyag PET palackok millióit dobjuk a szeméttelepre. Ennek egy részét újra feldolgozzák, de egy része sok száz év alatt bomlik le, jelentősen szennyezve az Ön környezetét is!

római 2 A PET-palackokból, a benne lévő vízbe. a hosszú tárolás során a palack gyártása során a műanyagban maradt phtalát vegyületek oldódhatnak bele, amelyek az emberi szervezetre - mondjuk úgy, hogy nem hatnak előnyösen...

római 3 Ha az ásványvizet 10 celsius foknál magasabb hőmérsékleten, hűtés nélkül tárolják, könnyen elszaporodhatnak a mikroorganizmusok, amelynek köszönhetően az ilyen módon palackozott és tárolt ásványvíz már végképp nem tartozik az egészséges vizek közé. (Szerkesztői megjegyzés: ezzel ugyan nem értek egyet, de ezt állítják)

római 4 A a legtöbb ásványvízben oldott magas ásványi agyag koncentráció, az emberi szervezetnek nem feldolgozható mennyisége miatt, ez a víz nem, vagy csak korlátozott adhatók csecsemőknek.
Bármennyire is furcsa ezt olvasni, a közhiedelemmel ellentétben, a magas ásványi anyag tartalom egyébként a felnőtt szervezetnek sem ajánlott! ...legalábbis nem így!

római 5 Ásványvíznek az 1000mg/l oldott ásványi anyag tartalommal rendelkező vizet nevezzük, melynek fogyasztását csak napi néhány deciliter mennyiségben javasolják az orvosok.
A legtöbb "ásványvíz" 400-1500mg/liter ásványi anyagot tartalmaz, amely az emberi szervezetnek nem feldolgozható!

római 6 A benne található (ásványi) szervetlen anyagok egy része csak lerakódik a szervezetben, mert azt nem tudja feldolgozni. A lerakódások vérkeringési zavarokat, meszes ereket, magas vérnyomást, szívinfarktust, agyvérzést, epekövet, vesekövet okozhatnak!

Bocsánat! Ezek csupán puszta tények!!!

Tudta Ön,

hogy egy ásványvizet fogyasztók, évente akár több kilógramm ásványi anyagot visznek be a szervezetükbe, amely egy része kiürül, egy része, mint a "cseppkőbarlangban" lerakódik?

A vízzel bevitt ásványi anyag önmagában az emberi szervezetnek nem feldolgozható! Az ásványi anyagok, kizárólag szerves anyagokkal együtt képes felszívódni az emberi szervezetben!

Ezen túlmenően akad még néhány tény, amelyeket az ásványvizek a "számlájára lehetne írni":

 • Hetente akár többször is haza kell cipelni a PET műanyag palackokat
 • A palackokat tárolni és utána pedig megfelelően szelektíven gyűjteni és kidobni kell
 • Jelentős költségbe kerül - Nem mindig áll rendelkezésre
 • Az ásványvíz fogyasztása csak korlátozott mennyiségben javasolt

Tudom!

Nem egyszerű olvasni ezeket a sorokat!

Képzelje el, hogy én mit érzek, miközben írom ...

Olvasgatom a forrásaimat, és csapkodom a homlokom, miközben arra gondolok, hogy gyerekként, én a csapvizet szerettem, és már több mint tíz éve, csak ásványvizet iszom ... azaz ittam!

Gondolja át!

Tényleg szüksége van ezekre az "egyéb" anyagokra, amit bevisz a szervezetébe a vizekkel?

Egy víztisztító rendszerrel a konyhájában lesz elérhető az a fajta tiszta víz, amely nem tartalmaz semmilyen szükségtelen, és különösképpen káros anyagokat... plusz megszabadul a következő problémáktól:

 • Az ásványvíz extra költségeitől
 • A felgyülemlett üres palackoktól
 • A sok vizespalack haza cipelésétől
 • Az örökös fejfájástól, hogy nincs otthon megfelelő minőségű ivóvíz

levesFőzés a tisztított vízzel?

Bizonyára gondolt már Ön is arra, hogy a reggeli kávét, teát vagy a vasárnapi tyúkhúslevest milyen jó lenne tiszta vízből főzni!

Hogy ez eszébe sem jutott eddig?

Valóban nem szokott még azoknak sem eszébe jutni akik törődnek az egészségükkel, és jó minőségű, alacsony ásványianyag tartalmú palackos vizet isznak, hogy bizony a kávét, teát, de még a leveseket is abból kellene készíteni, mondván, hogy a vizet úgyis felforralom, és semlegesítem a benne lévő anyagokat...

Ez egy pici TÉVEDÉS!

A forralással valóban sokmindent kiűzünk a vízből, de közel sem mindent! A káros mennyiségű ásványi, és esetleg előforduló egyéb anyagokat (gyógyszer maradványokat aligha...

Ezek ugyanúgy benne maradnak!

Terméktapasztalataink között olvashatja, gyakorló háziasszonyok véleményét, hogy mennyivel tisztább, ízletesebb tud lenni, egy tisztított vízből készült leves.

Valóban! A titok valahol itt rejlik...

A tisztított víz!

Tisztított, tehát mentes minden oldott, úszó, és nem feldolgozható káros anyagtól!

Hogyan?

Szeretné biztosítani, hogy családja tiszta ivóvizet igyon?

A megoldás közelebb van, mint gondolná!

 

ozmózis víztisztítóAz ozmózisos víztisztítóval mindez könnyen elérhető Önnek és családjának, még kisebb cégeknek is! 

Amennyiben az ozmózis technológiáról szeretne bővebben olvasni, kérem kattintson ide!

A víztisztító használatával egyszerűbbé, és egészségesebbé teheti az Ön és családja életét!

Mielőtt azonban víztisztítót vásárolna, érdemes szakértő véleményét kikérni, hogy az Ön igényeire szabott megoldást válasszon iváshoz és fürdéshez is!

Íratkozzon fel hírlevelünkre, ahol folyamatosan értékes információkat kap a víztisztítóink előnyeiről és hátrányairól egyaránt!

Amennyiben kérdése MOST van bármely termékünkkel kapcsolatban, kérem keressen minket a KAPCSOLAT linkre kattintva, skype-on, vagy hívja munkatársunkat a 0630-649-8894 telefonszámon!

Jó egészséget, friss vizet kívánunk Önnek!Van még néhány írásunk, amely fontos lehet!

Szívesen elküldjük...

Amennyiben érdeklik a további részletek, azon információk, amelyeket szándékosan nem teszünk közzé, írjon nekünk, szívesen elküldjük Önnek! Számos olyan tanulmányt is készítettünk, amely meggyőződésünk, hogy hasznos lehet Önnek, egészségesebbé teheti életét, tényekről írunk, amelyek mellett naponta megy el, és nem veszi észre ...
Nos?

Milyen címre küldhetjük?

       
  VEZETÉKNÉV:  
  KERESZTNÉV:*  
       
  E-MAIL CÍM:*  
       
  VÁROS ahol lakik:  
       
  FELIRATKOZOM / KÉREM A CIKKET!
   

Kérdése van?

Kérdezze munkatársunkat

Amennyiben kérdése van bármely termékünkkel kapcsolatban,
kérem keressen minket a KAPCSOLAT linkre kattintva,
esetleg skype-on,
vagy hívja munkatársunkat a +3630-649-8894 telefonszámon!

Kapcsolódó cikkeink:

Ha kétségei vannak ... Ha kérdezne...

A vezetékes ivóvíz hálózathoz csatlakoztatható, fordított ozmózis víztisztító
 • Kiszűri a vízből a klórt, és más vegyianyag maradványokat

 • Kiszűri a vízből a hormon, és más gyógyszermaradványokat

 • Kiszűri a vízből a felesleges ásványi anyagokat

 • Egészséges, sejtszinten feldolgozható, valóban tiszta vizet készít